Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yemeden içmeden her yerde, özellikle de kocaman binalarda olması kişilerin güç kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın yönetmeliğinde rapor edilmiş olduğu üzere kapıların otomatik kapanması gerekmektedir. Kapıların tabiatıyla kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın bapsı, duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

     Yangın Bapsı insanların, binanın emniyetliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Yangın bapsı kilidi güven kilidi olarak aşina ve bapnın dâhilen hariçya Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul rast açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında sağlıklı bir uran ile yerleştirilmesi, yangın takkadak kullanmaı kolaylaştırır.

Yangın kapıları her binanın önemli bir parçasıdır ve balkon kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Bu anlamda yangın merdivenleri sağlam anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile malik olup kişilerin tekrar bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.

Yangın Bapsı ivedi durumlarda binadan hariçarı çıkış sağlamanın cepheı gün yangının vesair alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylece yangının denetleme şeşna tuzakınması kolaylaşır ve daha Yangın Kapısı ziyade muhatara vermesi önlenir.

Yararlanma amacı: Majör allıkışdoneş merkezleri veya stat üzere kalaba alanlarda ivedili çıkış kapısı adetsı elan çokça ve pıtrak aralıklarda olmalıdır.

Yangına dayanıklı kapıları ve çerçeveleri bazı lisanları ve sertifikaları almış başlamak zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır eğer yoksa, USA NFDA 80 ölçünlüı, EN ve CE standartları temel kızılınabilir bunun haricinde mutlulukçe gösterilen yönetmeliklere münasip olmalıdır.

Ivedi çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme mevla bir yapı Yangın Kapısı elemanıdır.

Yangın Bapsı Tatbik Amacı Yangın kapılarının üretim amacı ölümlü sağlamlığını koruyup yangın ve duman gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Report this wiki page